Japanse tuinen

Een tuin met een filosofie. De Japanse tuin is een tuin met een duidelijke herkomst en filosofie. Zo geloven veel Japanners dat al het levende een bepaalde energie bevat. De energiestromen worden verbeeld door stromend water in de tuin.

U hoeft de levensvisie van de Japanners niet te onderschrijven om te kiezen voor een Japanse tuin. Zeker niet. De beheerste kleurkeuze en gedisciplineerde uitstraling kunnen al een goede reden zijn. En één ding is zeker: een Japanse tuin geeft uw woning een speciale uitstraling.

Stijlkenmerken van de Japanse tuin

De Japanse tuin heeft tal van herkenbare stijlelementen en kenmerken. Opvallend is de rust in het ontwerp. De tuin straalt discipline uit. U ziet veel groen, felle kleuren en Oriëntaalse ornamenten. Bladvormen en –kleuren worden in de Japanse tuin optimaal benut. Japanse azalea’s en Japanse esdoorns doen het dan ook goed in deze tuinen. Maar ook rododendrons, varens en mossoorten passen we vaak toe. Watervallen en waterpartijen zijn een must voor de Japanse tuin: ze zijn onlosmakelijk verbonden aan de levensvisie van de Japanners. Daarnaast zijn er tal van andere materialen die in de Japanse tuin thuis horen, zoals bamboeschermen, grind en rotsblokken.

Als u kiest voor een Japanse tuin, kunt u alle kanten op. Wij tekenen graag voor het ontwerp en de aanleg!

Informatie of offerte?

Vul dit formulier in of bel naar 0318-645737.

 

Een terugbelverzoek achterlaten