Najaarsonderhoud

De meeste bloemen en planten zijn uitgebloeid. Om nu met regen en wind in de tuin te gaan werken schrikt toch een beetje af. En welke planten moeten in het najaar of juist in het voorjaar worden gesnoeid?

Klaproos Tuinen neemt het najaarsonderhoud graag van u uit handen. Onze tuinmannen hebben kennis en ervaring welke planten en bomen er gesnoeid moeten worden. Met goed onderhoud in het najaar zorgt u voor  een levendigere, betere tuin in het voorjaar.

Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden

planttijd voor bladverliezende bomen

Bomen, heesters en andere plant- en boomsoorten die hun blad verliezen in het najaar kunnen in de herfst prima geplant worden. De planten hebben minder voedingsstoffen nodig om de winter door te komen zonder blad. U zult zien dat de boom in het voorjaar gewoon weer meedoet met blad produceren. Wij kunnen u adviseren welke boom of plant het beste in uw tuin past.

planten beschermen tegen vorst

De ene plant kan beter tegen vorst dan de andere. Sommige inheemse planten kunnen we het beste beschermen. Dit doen we doormiddel van een omhulsel van jute met daaronder stro, of ander isolerend materiaal. Dit is afhankelijk van de stijl in uw tuin.

Ook planten met een opgaande groei kunnen we ondersteunen in de winter. De vorst zorgt namelijk voor opdroging van de steel. Hierdoor kan de plant zijn belasting niet meer aan met als gevolg dat ze kunnen knakken.

Dood materiaal en bladeren worden weggehaald zodat groenblijvers niet verstikken. We laten een rest zitten. Dit geeft tot het voorjaar bescherming aan de plant.

bloembollen poten

Net als bij veel bomen en heesters is de herfst het ideale seizoen om bloembollen te poten. De bloembollen komen in het voorjaar op.

ideeën voor vogels in uw tuin tijdens de winter

Vogels houden niet van winters. Voedsel is schaars, en water wanneer het heeft gevroren. De vogelhuisjes bevatten misschien nog nesten van het voorjaar. Deze kunnen we voor u schoonmaken en op een veilige plek ophangen.

buitenkranen en sproei-systeem tijdens de winter

Doordat tijdens vorstperiodes water in de leidingen kan gaan bevriezen kan de buitenkraan het beste afgesloten worden en water uit het sproei-systemen worden gehaald.

najaarsonderhoud uitvoeren door klaproos tuinen

Wilt u uw najaarsonderhoud uit laten voeren door een ervaren hovenier? Wij plannen dit in, zodat u ieder jaar onbezorgd de winter in kunt en het voorjaar kunt beginnen. Ook bieden wij voorjaarsonderhoud aan.

Afhankelijk van de grootte en beplanting van uw tuin maken we kosteloos een offerte. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laat jouw droomtuin werkelijkheid worden

Benieuwd wat Klaproos Tuinen voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte te ontvangen of direct een afspraak te maken. Tijdens een afspraak inventariseren we je wensen en bespreken we de mogelijkheden.