Tuinaanleg

De tuinaanleg omvat veel verschillende werkzaamheden. Van grondwerk, sierbestrating en tuinbeplanting tot tuinafscheiding, hekwerken en veranda’s. Wij kunnen vrijwel alle onderdelen van de tuinaanleg met eigen mensen uitvoeren. We hebben een veelzijdig en professioneel team. Dat maakt het plannen eenvoudig en de uitvoering flexibel.

Grondwerk

Grondwerk is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg. We brengen de tuin op hoogte, voeren vervuilde of uitgeputte grond af, bemesten de grond, graven vijvers en leidingsleuven uit en brengen tot slot zandbedden aan voor de bestrating.

Grondwerk is vooral machinaal werk. Wij zetten hierbij onder meer onze eigen kranen, (mini)shovels en trekkers in. Daarnaast komt er bij het grondwerk ook handwerk en professioneel vakmanschap kijken. Belangrijk is bijvoorbeeld dat onze hoveniers de tuin meteen goed uitzetten, zodat de borders, terrassen, gazons en andere onderdelen op de juiste plaats komen.

Sierbestrating

Sierbestrating is een specialisme. Niet elke straatmaker kan sierbestrating aanleggen. Bij sierbestrating gaat het niet alleen om het vlakken van het zandbed en het leggen van stenen. Het vakwerk begint al bij de basis: de ondergrond. Welke ondergrond biedt de meeste stabiliteit? Hoe zorg je dat optrekkend vocht geen schade toebrengt aan jouw natuursteen terras? Hoe garandeer je dat de sierbestrating langdurig stabiel blijft? Wij hebben hier uiteenlopende materialen en technieken voor.

Tuinbeplanting

Het uitgangspunt voor de tuinbeplanting is het tuinontwerp met het bijbehorende beplantingsplan. Hier staat precies in welke beplanting er in jouw tuin komt. Heb je nog geen uitgewerkt ontwerp en/of beplantingsplan, dan kunnen wij je hierbij helpen. We hebben veel kennis van tuinbeplanting en adviseren je over onder meer bloeikleur, bloeitijd, groeisnelheid, onderhoud en andere kenmerken van de beplanting. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt, want de tuinbeplanting gaat de sfeer en uitstraling bepalen!

Tuinafscheiding

In veel tuinontwerpen is de tuinafscheiding letterlijk een sluitpost. Bij Klaproos Tuinen denken we daar anders over. Je zet geen tuinafscheiding om jouw ‘tuinontwerp’, maar de afscheiding vormt een onderdeel ván het tuinontwerp op maat. Het is de kunst van tuinontwerpen om de tuinafscheiding op een natuurlijke manier in de tuin te integreren. Daar is een tuinafscheiding op maat voor nodig. Klaproos Tuinen bedenkt, maakt en plaatst alle soorten tuinafscheidingen op maat.

Overige Specialiteiten

Een tuin is méér dan een stukje natuur dichtbij huis. Het is een plek om te genieten van alle gemakken. Welke specialismen dat ook vraagt, wij hebben ze in huis. Zo realiseren wij zwembaden, zwemvijvers, buitenjacuzzi’s, tuinverlichting, veranda’s, carports en nog veel meer. De meeste onderdelen kunnen we met ons eigen team uitvoeren. We hebben brede kennis in huis en ons vakmanschap schiet niet snel tekort.

Jacuzzi

Zwemvijver

Speeltuin

Sauna

Veranda

Tuinverlichting

Beregeninginstallatie

Houten carport

Buiten keuken

Zwembad

Laat jouw droomtuin werkelijkheid worden

Laat jouw tuinaanleg verzorgen door Klaproos Tuinen. Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte te ontvangen of direct een afspraak te maken. Tijdens een afspraak inventariseren we je wensen en bespreken we de mogelijkheden.