Tuin onderhouden tijdens warm weer of een hitte-golf

Soms zijn er momenten wanneer het enorm heet is in Nederland. In Nederland komt dit steeds vaker voor. Dagen waarbij de 30 graden makkelijk wordt bereikt.

Planten water geven in de zomer

Veel bloemen en planten hebben met deze hitte veel water nodig. Het beste kunt u de planten na zonsondergang water geven. Dit heeft te maken met de bladeren van een plant. Die kunnen door de druppels in combinatie van de zon gaan verleppen waardoor u bruine bladeren krijgt. Daarnaast gaat een plant in een soort “ruststand” zodra de zon weg is. Ook zijn er mogelijkheden om het water geven makkelijker te maken. Bijvoorbeeld met een besproeiingssysteem.

Besproeiingsinstallatie

Een ideale, en veel toegepaste manier is een installatie met een druppelslang die uw tuin via een timer de gewenste hoeveelheid water geeft. De slang wordt door ons team vakkundig weggewerkt, en uzelf hoeft nooit meer om te kijken naar het water geven in uw eigen tuin.

Een ideale oplossing tijdens deze warme dagen. Wij zorgen ervoor dat uw tuin de perfecte besproeiingsinstallatie heeft zodat u kunt uitrusten na een lange dag werken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Snoeien

Sommige planten, struiken en bomen kunt u het beste snoeien in de zomer. Met name planten met bloemen (Zoals bijvoorbeeld bepaalde type rozen en lissen) kunnen na een snoeibeurt in het najaar weer nieuwe bloemen krijgen. Een beukenhaag kan worden gesnoeid om voller te worden en sterker de winter in te gaan.

Bent u benieuwd of er planten gesnoeid moeten worden? En bent u op zoek naar een hovenier die dat voor u regelt? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie aanvragen

Informatie of offerte?

Vul dit formulier in of bel naar 0318-645737.

 

Voordelen om te kiezen voor Klaproos Tuinen

Recente tuinrealisaties

Vernieuwde tuin

Vernieuwde tuin

In Veenendaal

Aanleg kleine patio

Aanleg kleine patio

In Provincie Utrecht

Renovatie villatuin

Renovatie villatuin

In Provincie Utrecht

Een terugbelverzoek achterlaten